برای درمان سوختگیها در حيوان، همانند انسان عمل میشود. اول به مدت پانزده دقيقه، محل سوختگی را زير جريان آب سرد بگيريد. اين كار درد ناشی از سوختگی، تورم و تاول را به مقدار زيادی كاهش میدهد. بعد از آن محل را به آرامی خشك كنيد.
اگر سوختگی خيلی شديد نيست، روی آن پماد آنتی بيوتيك بماليد. اگر قبل از ماليدن كرم، موضع را سرد نكرده باشيد، كرم باعث باقی ماندن حرارت سوختگی در زخم میشود. اگر زخم را با باند بپوشانيد، احتمال كندن باند توسط حيوان وجود دارد. بنابراين نيازی به بستن زخم نيست. فقط هر روز زخم را بررسی كنيد تا اگرنشانهای از عفونت در آن وجود دارد، به موقع متوجه شويد. در صورتی كه بعد از چند روز جای زخم بهبود پيدا نكرد و بدتر شد، حيوان را نزد دكتر ببريد.
سوختگیهای شيميائی
در منزل همه ما عوامل شيميائی زيادی وجود دارد كه میتوانند در حيوان سوختگی ايجاد كنند. در اين سوختگیها نيز اول بايد محل را با آب سرد بشوئيد. بعد بايد محل سوختگی را با مادهای شيميائی كه دارای خواص برعكس ماده سوزاننده باشد،درمان كنيد. برای درمان مواد سوزاننده اسيدی بايد از مواد قليائی و برای مواد قليائی سوزاننده از مواد اسيدی استفاده كنيد. كار سادهای است. با خواندن برچسب تركيب شيميائی میتوانيد به راحتی پی ببريد كه از چه پادزهری بايد استفاده كنيد. هر كلمهای كه در نام شيميائی آن واژه اسيد باشد- مثل اسيد سولفوريك يا هيدروكلريك- نشانه اين است كه ماده سوزاننده اسيدی بوده است بنابراين برای درمان اين نوع سوختگیها بايد از تركيبات قليائی استفاده كنيد. در تمام خانههای ما تركيبات قليائی فراوانی وجود دارند: جوش شيرين و صابون از تركيبات قليائی در دسترس هستند. قدری محلول آب و صابون درست كنيد و محل سوختگی را با آن شستشو دهيد.
سوختگیهای قليائی، توسط موادی مانند سود سوزآور، آمونياك، آبهای قليائی و غيره بوجود می آيند. برای درمان، بايد از مواد اسيدی مانند مخلوط آب و سركه استفاده كرد.