درمانهای ضد انگلی
رکن دومی كه به همراه واكسيناسيون بايد مورد توجه قرار بگيرد، درمان برعليه انگلهای داخلی و خارجی است. تقريبا تمام انگلهای رودهای سگ و گربه به نوعی به انسان قابل سرايت هستند. وجود برخی از اين انگلها ربطی به اين ندارد كه شما حيوان خود را از بدو خريداری در محل تميز يا كثيفی نگهداری كردهايد. برخی از اين انگلها از راه شير مادر يا در دوران آبستنی از راه جفت به توله منتقل میشوند و توله شما ممكن است به اين نوع انگلها مبتلا باشد.
انگلهای سگ خطرناک هستند
دامپزشكان برای حفظ سلامت حيوان و صاحب آن در برخورد با يك توله جديد، آن را آلوده فرض كرده و درمان ضدانگلی را برای پاك سازی حيوان صورت میدهند. اين درمان بسته به شرايط زندگی و محل نگهداری حيوان، با نظردامپزشك ممكن است از شش هفته تا شش ماه يكبار تكرار شود. اين درمان ضدانگلی را درمان استراتژيك میگويند. در كشور ما با توجه به وجود آلودگيهای خطرناك انگلی، انجام اين درمانها از ضروريترين كارهائی است كه صاحبان حيوانات بايد در بدو خريد حيوان نسبت به آن اقدام كنند. از مهمترين كرمهای دستگاه گوارش سگ و گربه میتوان به كرمهای نواری، لولهای، شلاقی و قلابدار اشاره كرد.
• برای پيشگيری از بروز آلودگيهای انگلی، نظافت محل زندگی حيوان و پاشيدن آهك در اطراف لانه حيوان (برای سگهای گله) توصيه میشود.
• موقع راه بردن در بيرون از خانه، دقت كنيد تا حيوان را از جاهائی را كه خيلی بو میكند دور كنيد.
• هرگز اجازه ندهيد با مدفوع سگهای ديگر تماس پيدا كند. بسياری از تخم كرمها در موقع قدم گذاشتن بر روی مدفوع ساير حيوانات به دست و پای حيوان میچسبند و آلودگی وارد محيط زندگی شما میشود.
• هرگز سگ يا گربه را با گوشت، مغز، جگر و ريه خام و نيم پخته تغذيه نکنيد.
• در مورد سگهايی که در محلهای باز نگهداری می شوند کنترل مگس، کک و شپش اهميت فراوانی دارد.